Algemene verkoopsvoorwaarden

ALGEMENE
VERKOOPSVOORWAARDEN

 

Artikel 1: Algemene bepalingen
De e-commerce website van Sara Minner BV, een vennootschap met maatschappelijke zetel te Harensesteenweg 230 bus 2.14 , 1800 Vilvoorde, BTW BE0754.834.303, (hierna ‘Sara Minner’ of ‘Verkoper’) biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.
Onderhevige Algemene Voorwaarden (‘Voorwaarden’) zijn van toepassing op het volledige aanbod van deze e-commerce website www.saraminner.com
Dus ook op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker (‘Klant’). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van Sara Minner aanvaard de Klant deze Voorwaarden uitdrukkelijk, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden.
Sara Minner behoudt zich het recht voor om de Algemene Verkoopsvoorwaarden te wijzigen. De wijzigingen zullen van toepassing zijn zodra ze online worden gezet voor elke aankoop na die datum.

 

Artikel 2: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn aangegeven in EURO, inclusief BTW en exclusief verzend-

en leveringskosten en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of

belastingen.

Enkel de aangegeven prijzen en de belastingen die van kracht zijn op het moment

van de bestelling zijn van toepassing, onder voorbehoud van beschikbaarheid op die

datum.

Alle prijzen op de website en op andere communicatiemiddelen zijn onder

voorbehoud van druk of zetfouten. De verkoper heeft het recht de verkoop van

verkeerd geprijsde artikelen te annuleren.

De verkoper behoudt zich het recht voor zijn prijzen te allen tijde te wijzigen door ze

online te publiceren.

 

Artikel 3: Online bestellen, Betaling en Bevestiging

De goederen die gekocht worden via de website zijn allen handgemaakt. Ze zijn dus

steeds verschillend. Het afgebeelde product kan dus afwijken van het

aangekochte/geleverde product.

De Klant moet een geldig e-mailadres, facturatiegegevens en, indien van toepassing,

een geldig afleveradres opgeven. Elke communicatie met de Verkoper kan

plaatsvinden via dit e-mailadres.

De Verkoper behoudt zich het recht voor om de bestelling van de Klant te blokkeren

ingeval van niet-betaling, onjuist adres of enig ander probleem in hoofde van de

Klant tot het probleem is opgelost.

Een aankoop is definitief en voldaan zodra men heeft uitgecheckt en betaald via de

website.

De Klant heeft de keuze tussen de volgende betaalwijzen:

– via kredietkaart

– via bankkaart

In geval van onbeschikbaarheid van een dienst of een product, zal de Verkoper de

Klant zo snel mogelijk per e-mail op de hoogte houden om de bestelling van dit

product te vervangen of te annuleren en eventueel de betreffende prijs terug te

betalen, waarbij de rest van de bestelling vast en definitief blijft.

 

Artikel 4: Afhalen en Verzendkosten

Artikelen worden verzonden via Bpost. De bestelling wordt verzonden binnen de termijn van 7 werkdagen na ontvangst van de betaling. Een track and trace zal verstuurd worden naar de klant via Sendcloud.
Artikelen kunnen opgehaald worden in het atelier tijdens de openingsuren of op afspraak.
Verzendkosten worden extra aangerekend aan een vaste prijs voor België van 7,25 per pakket van max. 5 kg. De verzendkosten naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Groot-Hertogdom Luxemburg zijn 16,50 euro per pakket van max. 5 kg.
Neem voor niet-vermelde landen en/of formaat pakket, vooraf contact op met Sara Minner voor informatie aangaande de verzendkosten.
Vanaf 125 euro zijn de verzendkosten gratis voor België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Groot-Hertogdom Luxemburg.
Indicative international shipping rates for a parcel of 2 -5kg
Denmark: 34,60 euros
Italy: 34,60 euros
USA: 53,20 euros
South Africa: 72 euros
Please contact me to receive the exact shipping costs of your parcel.

 

Artikel 5: Levering en uitvoering van de overeenkomst

De levering gebeurt pas na bevestiging van betaling door de bank van de Verkoper.
Artikelen besteld via deze webwinkel worden wereldwijd geleverd, op het adres aangegeven door de Klant. Bijkomende kosten als gevolg van onvolledige of onjuiste informatie van de Klant zullen ten laste komen van de Klant.
De levering gebeurt door Bpost of andere partners indien buiten België geleverd dient te worden. Max 7 werkdagen na ontvangst van de betaling door de klant wordt het pakket verzonden tenzij anders geïnformeerd door de Verkoper.
De leveringstermijnen zijn indicatief. Bij laattijdige levering kan geen schadevergoeding worden geëist van de Verkoper.
Bij elke beschadiging van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moet de Klant de nodige voorbehouden aan de vervoerder formuleren op het moment van levering en onverwijld de Verkoper op de hoogte brengen via hello@saraminner.com, door middel van foto’s.
Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de Klant vanaf hij (of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is) de goederen fysiek in ontvangst heeft genomen en zonder voorbehoud heeft aanvaard.
Elk voorbehoud dat niet volgens die hierboven vermelde regels en binnen de gestelde termijnen wordt gemaakt, kan niet in aanmerking worden genomen en onslaat de Verkoper van elke aansprakelijkheid jegens de Klant.
Als er door de Klant opdracht gegeven wordt aan de Verkoper om 1 of meerdere artikels te laten leveren dan is er sprake van een overeenkomst die wettelijk bindend is (koop op afstand). De overeenkomst komt tot stand als de bevestiging van de bestelling verstuurd is. Door het plaatsen van een bestelling geeft de klant te kennen dat hij met de algemene voorwaarden akkoord gaat.

 

Artikel 6: Eigendomsvoorbehoud

De Verkoper blijft exclusieve eigenaar van de bestelde artikelen totdat de volledige betaling van de bestelling ontvangen is. De Verkoper behoudt zich tevens het recht voor om een bestelling te weigeren van een Klant die een eerdere bestelling niet of slechts gedeeltelijk heeft afgehandeld of bij wie een betalingsgeschil aanhangig is.

 

Artikel 7: Herroepingsrecht

Dit artikel is enkel van toepassing voor zover de Klant een consument is.
De Klant heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de Klant de Verkoper via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst te herroepen.
Om de herroepingstermijn na te leven moet de Klant zijn mededeling betreffende zijn uitoefening van het herroepingsrecht verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
De Klant moet de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop hij zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen aan de Verkoper heeft meegedeeld, terugzenden of overhandigen per adres Harensesteenweg 230 bus 2.14 , 1800 Vilvoorde. De Klant is op tijd als hij de goederen terug brengt naar het atelier voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken.
De artikelen mogen niet teruggestuurd worden per post aangezien het om breekbare producten gaat.
Indien de Klant de overeenkomst herroept, zal de Verkoper alle tot op dat moment van de Klant ontvangen betalingen, inclusief de standaard leveringskosten, aan de Klant terugbetalen binnen maximum 14 kalenderdagen nadat de Verkoper op de hoogte is gesteld van de beslissing van de Klant om de overeenkomst te herroepen. Bij verkoopovereenkomsten kan de Verkoper wachten met de terugbetaling totdat hij alle goederen heeft teruggekregen of totdat de Klant heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerst valt.
De Verkoper betaalt de Klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de Klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de Klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen de Klant voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.
Het herroepingsrecht met terugbetaling, zoals hierboven vemeld, is niet van toepassing op:
– cadeaubonnen voor workshops. Een annulatie door de Klant kan bijgevolg nooit aanleiding geven tot een volledige terugbetaling van de geboekte cadeaubonnen
– de levering van volgens specificaties van de Klant vervaardigde goederen, of die duidelijk voor een specifieke Klant/persoon bestemd zijn;
– de terbeschikkingstelling van accommodatie anders dan voor woondoeleinden,
– gebruikte goederen

 

Artikel 8: Workshops – reservering en annulatievoorwaarden

De reservering is pas definitief na betaling van de deelnamekosten, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
Bij annulatie tot 14 dagen voor de workshop:
– enkel via e-mailbericht naar hello@saraminner.com
– bij herboeking (max. 1x) binnen de 2 maand, geen administratie- noch annuleringskosten
– zonder herboeking wordt er 20 euro administratiekosten aangerekend
Bij annulaties minder dan 14 dagen voor aanvang of bij no show
– enkel via e-mailbericht naar hello@saraminner.com
– is er geen terugbetaling van de deelnamekost
– de deelnamekost is volledig verschuldigd (100%)
– kan de niet herboekt worden.
Sara Minner behoudt zich het recht toe om een workshop niet te laten doorgaan of te herboeken, mits de Klant tijdig (min. 48u vooraf) te informeren.
Als Sara Minner zelf de workshop annuleert dan wordt de deelnamekost uiteraard volledig terugbetaald.
Door het plaatsen van een reservatie of inschrijving gaat de Klant automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.
Sara Minner aanvaardt noch aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers, noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de workhops.

 

Artikel 9: Garantie

De artikelen worden zeer zorgvuldig ingepakt en beschermd geleverd.

 

Artikel 10: Schade en aansprakelijkheid

Behoudens opzet en/of dwingende wettelijke bepalingen, kan Sara Minner op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel of enige vorm van schade (rechtstreeks, onrechtstreeks, materiaal, immaterieel, …), noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de workshop en/of uitvoering van de activiteiten.

In geval van schadeaanspraken naar Sara Minner dient de geleden schade alleszins in detail aangetoond en bewezen worden. Deze wordt bij alhier bedongen wederzijds akkoord alleszins beperkt tot maximaal 50 euro.

Indien er tijdens de workshop onherstelbare schade wordt toegebracht door de Klant aan het materiaal en/of locatie, kan Sara Minner de kosten hiervan in rekening brengen en verhalen op de Klant.

 

Artikel 11 : Overmacht

Sara Minner is niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor een niet-uitvoering van de verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, die op het moment van het afsluiten van de overeenkomst redelijkerwijs onvoorzien en onvermijdbaar waren, inbegrepen vertragingen in transport, stakingen, ziekte, ziekte van gezinsleden, elektronische panne, natuurelementen, brand, oorlog, etc. die de uitvoering van de opdracht onmogelijk maken.
De Klant heeft het recht de herziening of opschorting, en in geval van blijvende overmacht, de ontbinding van de overeenkomst e vragen en dit steeds op schriftelijk verzoek. Zonder dat dit tot enige schadevergoeding aanleiding kan geven.

 

Artikel 12: Privacy

Sara Minner respecteert de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.
De door u meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden om u een nieuwsbrief te sturen van Sara Minner, uw gegevens worden niet met derden gedeeld.

 

Artikel 13: Cookies

Tijdens een bezoek aan de site kunnen ‘cookies’ op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.
Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

 

Artikel 14: Nietigheid

De eventuele nietigheid van één van de artikels van deze algemene voorwaarden of eventuele bijzondere voorwaarden brengt de geldigheid van de overige artikels niet in het gedrang. De niet-geldige bepaling wordt vervangen door de meest nauw aansluitende, wel geldig.

 

Artikel 15: Toepasselijk recht

Het Belgisch recht is van toepassing op deze website. In geval van een geschil zijn enkel de rechtbanken bevoegd waar de maatschappelijke zetel van Sara Minner gevestigd is.

Ondernemingsgegevens

Sara Minner BV

Maatschappelijke zetel:

Harensesteenweg 230 bus 2.14 , 1800 Vilvoorde

Atelier: Kerkplein 7, 1850 Grimbergen

hello@saraminner.com

BTWnr.: BE0754.834.303